2009. december 2., szerda

Christkindlmarkt






Évente mintegy hárommillió osztrák és külföldi látogatót vonz a városháza előtt található Christkindlmarkt, amely nélkül már elképzelhetetlen a karácsonyvárás Bécsben.


Az Európa leggyermekközpontúbb karácsonyi vására címért méltán versengő bécsi „Adventi varázslat” minden évben változatos programokat kínál a kicsiknek. Van mennyei postahivatal, ringlispíl, bábszínház, Jézuska-műhely, és egy igazi Jézuskával is lehet találkozni, akit minden évben a bécsi lányok közül választanak ki közönségszavazással.


Kicsiknek és nagyoknak egyaránt változatos kulináris élvezeteket kínál a városháza előtti téren felállított 140 stand. Az evés-ivás mellett a kitartóan keresgélők a család minden tagja számára találhatnak ajándékot a mandula, mézeskalács és puncs illatába burkolózó vásárban.
A Christkindlmarkt hagyományos elemeihez tartozik a hétvégeken az adventi éneklés, a betlehemkiállítás, a toronyzene vagy a városháza melletti park meseszerűen feldíszített fái, amelyek alatt andalogva nem nehéz egy időre megfeledkezni a mindennapok rohanásáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése