2009. október 25., vasárnap

Látogatás Bécsbe


Sok embernek Bécsről a bevásárlóturizmus jut eszébe. Azonban nem csak a vásárlás jelenthet nagy élményt az ide látogatóknak, hanem az építészeti remekművek, a szórakoztató kulturális programok, a kiállítások és a pezsgő éjszakai élet ami igazán vonzóvá teszik Bécset. Közelsége is elég kedvező, autópályán akár 3 óra alatt odaérhetünk.

Pár hely amit igazán érdemes meglátogatni:


A vásárlók Mekkája – a Mariahilfer Strasse

Kétségtelen, hogy ez az az utca, ahol egy füst alatt szinte mindent beszerezhetünk: szert tehetünk a nyári ruhakollekciónkra, de beszerezhetjük a legújabb digitális gépet is.
Érdemes azonban begyalogolni egy-egy merőleges mellékutcába is, sokszor ugyanis a legeldugottabb boltokban találhatjuk meg a legtutibb cuccokat.
Ha már leszakad a derekunk a rengeteg mászkálástól, két vásárlás között üljünk be valamelyik étterembe vagy kávézóba. Próbáljuk ki például a Nordsee gyorsétterem-lánc tengeri herkentyűit - már az illatuk is mennyei.




















Érdemes benézni a H&M-be, ahol igazán akciós darabokat foghatunk ki.

Starbucks Cafe – hát igen, Bécsben már ilyen is van (nem is egy). Szerintem a cappuccinójuk labdába sem rúghat a zamatos bécsi kávé mellett, viszont ezt némileg kompenzálja a barátságos környezet, és a hatalmas süppedős fotelok, ahol nyugodtan elolvashatjuk kedvenc napilapunkat – senki nem fog elzavarni minket.

Mozart üzletlánc – a csokoládé szerelmeseinek: pralinék, bonbonok, likőrök, szuvenírek minden mennyiségben.

























Bécs nemcsak a bécsi szeletről, de a kávéról és a Sacher tortáról is híres.
Ez utóbbi állítólag a hasonló nevet viselő hotel cukrászdájában a legfinomabb – és persze a legdrágább is. Ha te sem akarsz egy vagyont költeni arra, hogy efelől személyesen is meggyőződj, válaszd inkább az Aida kávéházlánc valamelyik tagját – olcsó, és fantasztikus a kínálata. Tudom ajánlani például a banántortát.



Hát mára ennyit:) Holnap a látnivalókról fogok bővebben írni illetve mindig találhattok érdekességeket a nemsokára aktuálissá váló adventi-karácsonyi vásárról ami igazán szép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése